روستای ماهورباشت تابع بخش مرکزیشهرستان گچساران و در فاصله ۳۰ کیلومتری جاده گچساران به شیراز و در ۳ کیلومتری جنوب پیچ معروف به سپاهی کشته واقع گردیده است. این روستا از شمال به روستای کلاغ نشین،از جنوب به رودخانه زهره،از شرق به روستای پاکوه و کوه مورد و از غرب به روستای بیدزرد منتهی می شود.(روستاهای پاکوه،کلاغ نشین و بیدزرد ترک زبانند) روستای ماهورباشت قبلاًَ دارای جمعیت قابل توجهی بود ولی اکنون دارای حدود ۸۰ خانواده و جمعیت قریب به ۴۰۰ نفر متشکل از ترک و لر می باشد.(لرها سال ۱۳۳۶ شمسی از روستای آبده گاه علیا و سایر روستاهای دیگر به این محل نقل مکان کرده اند). ترکها و لرها دارای ارتباط بسیار صمیمانه و برادرانه ای هستند و آداب و رسوم مشترک دارند،بطوریکه در هر مسئله و مشکلی مانند اعضای یک خانواده یار و مددکار هم می باشند.
روستا دارای:انبارعلوفه،خانه بهداشت،مخابرات،تعاونی روستایی، جاده آسفالت،برق،آب،تلفن، و مدارس راهنمایی و ابتدایی می باشد (مدرسه راهنمایی به دلیل تعداد اندک دانش آموز منحل گردیده و تعاونی روستایی با اجرای طرح هدفمندکردن یارانه ها غیر فعال می باشد) مسجد روستا در دست ساخت مجدد(احتیاج به هر نوع کمک و مساعدت افراد خیر می باشد) و لوله گاز هم اخیراً به روستا کشیده شده،تعداد دو حلقه چاه آهکی به کشاورزان روستا واگذار گردیده که بیش از ۱۰۰ هکتار از زمینهای اطراف را آبیاری و اغلب درختان لیمو ترش،مرکبات و زیتون کاشته اند ولی متاسفانه درختان زیتون از لحاظ ثمردهی و فروش باغداران را ناامید کرده است. از نعمت های خدادادی می توان به وجود درختان زیاد بادام وحشی،بنه،پسته وحشی و کنار اشاره کرد که در تپه ماهورها و کوه های نزدیک روستا به وفور وجود دارند.
مردم گرچه دارای زمینهای کشاورزی دیم قابل توجهی هستند ولی به دلیل خشکسالی متوالی و معضل بیکاری خود و فرزندانشان در فقر بسر می برند و به همین دلیل اکثر مردم تحت پوشش کمیته امداد امام(ره) هستند و امیدوارند پروژه پمپاژ آب رودخانه زهره به دشت ابدالان که از کنار زمینهای آنان می گذرد در آینده نزدیک به اتمام و بهره برداری برسد تا بدینوسیله زمینهای کشاورزی آنان آبیاری و از درد ورنج خشکسالی و معضل بیکاری و فشار مشکلات اقتصادی نجات یابند. محدوده ماهورباشت و روستاهای همجوار در فصل بهار بویژه فروردین ماه سرسبزی خاصی دارد و عده زیادی در ایام تعطیلات خصوصا سیزده نوروز آنجا را انتخاب می کنند.این روستا و روستاهای اطراف آثار باستانی قابل توجهی ندارند که بتوان به آنها اشاره کرد.
روستای ماهورباشت سه شهید به نامهای بهرام پناهپوری در مورخه ۱۳۶۲/۴/۵ در جبهه زبیدات،داود فرزین در مورخه ۱۳۶۲/۷/۲۸ در جبهه بانه و یارمحمد مبارکی در مورخه ۱۳۶۴/۱۲/۱۵ در جبهه فاو تقدیم انقلاب و کشور نموده و سرهنگ دوم پاسدار علی قیطاسی جانباز ۵۰ درصد و آزاده که در تاریخ ۱۳۶۷/۴/۴ در جزیره مجنون،پد خندق به اسارت دشمن درآمد و پس از مدت ۲۷ماه اسارت در مورخه ۱۳۶۹/۶/۳ به آغوش میهن بازگشتند از افتخار آفرینان این روستا می باشند.این روستا و جاذبه ی تفریحی همه ساله مورد توجه و بازدید گردشگران داخلی و خارجی قرار میگیرد .
ثبت دیدگاه
0 دیدگاه