از مالیات بر درآمد چه می دانید؟

از مالیات بر درآمد چه می دانید؟

احتمالا مشکلات مالیاتی تا به حال برای شما هم پیش آمده است. شناخت قوانین گوناگون همیشه کارآمد است، اما بی‌شک آگاهی مؤدیان از قانون مالیات‌های مستقیم کمک شایانی به آنان در عمل به وظایف قانونی و بهره‌مندی از تسهیلاتی که قانون برای مؤدیان در نظر گرفته است می‌کند.

 

 

مالیات بر درآمد چگونه تعیین می‌شود؟

مبنای تشخیص و مطالبه  مالیات بر درآمد، درآمدی است که شخص در طول یک سال کسب می‌کند. انواع این مالیات‌ها در قانون عبارت‌اند از:

 

  •     مالیات بر درآمد املاک
  •     مالیات بر درآمد کشاورزی (به موجب ماده ۸۱ «قانون درآمد حاصل از کلیه فعالیت‌های کشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی و پروش زنبور» از پرداخت مالیات معاف هستند)
  •     مالیات بر درآمد حقوق
  •     مالیات بر درآمد مشاغل
  •     مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی
  •     مالیات بر درآمد اتفاقی.

 

مالیات بر درآمد را مؤدی (تحصیل‌کننده درآمد) باید پرداخت کند. صاحبان درآمد اجاره نیز مکلف‌اند برای هر سال شمسی تا آخر تیرماه سال بعد، اظهارنامه مالیاتی که فرم آن را ادارات امور مالیاتی در اختیار می‌گذارند، تنظیم و به اداره امور مالیاتی محل وقوع ملک تسلیم و مالیات متعلق را پرداخت کنند. خودداری از تسلیم اظهارنامه و پرداخت مالیات در موعد مقرر سبب مطالبه مالیات و وصول جرایم خواهد شد.

 

مطالبه مالیات بر درآمد چه مراحلی دارد؟

مطالبه مالیات بر درآمد ۳ مرحله دارد.

  •     مرحله اول تسلیم اظهارنامه از سوی مؤدی است. خودداری از تسلیم اظهارنامه موجب رسیدگی ماموران مالیاتی از طریق علی الرأس خواهد شد.
  •     در مرحله دوم، ادارات امور مالیاتی مربوط، به این اظهارنامه رسیدگی می‌کنند.
  •     صدور برگ تشخیص مالیات و ابلاغ آن به مؤدی نیز آخرین مرحله است.

 

 

اگر مؤدی اعتراضی داشته باشد، چه مسیری را باید در پیش بگیرد؟

در صورت اعتراض مؤدی به برگ تشخیص مالیات ظرف ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ و رفع نشدن اختلاف با رئیس اداره امور مالیاتی، موضوع برای رسیدگی به هیات حل اختلاف مالیاتی بدوی ارجاع می‌شود. همچنین، در صورت اعتراض مودی یا اداره امور مالیاتی به رأی هیات حل اختلاف مالیاتی بدوی ظرف ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ (در مورد مودیان مشروط به پرداخت مالیات مورد قبول ) پرونده به هیات حل اختلاف مالیاتی تجدید نظر اعاده خواهد شد. آرای هیات های حل اختلاف مالیاتی تجدیدنظر ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ با شکایت مؤدیان یا ادارات امور مالیاتی به دلیل رعایت نکردن قوانین و مقررات موضوعه یا نقض رسیدگی در یکی از شعب شورای عالی مالیاتی مطرح می‌شود. در صورت نقض رأی هیات حل اختلاف مالیاتی تجدیدنظر از سوی شعبه شورای عالی مالیاتی، پرونده به هیات حل اختلاف مالیاتی موضوع ماده ۲۵۷ قانون فرستاده می‌شود.  رد شکایت مودی از رای هیات حل اختلاف مالیاتی بدوی در مرحله تجدید نظر و همچنین رد شکایت از سوی شورای عالی مالیاتی در هر مرحله موجب تعلق یک درصد تفاوت مالیات مورد رأی و مالیات ابرازی در اظهارنامه تسلیمی مؤدی، به عنوان هزینه رسیدگی می‌شود که مؤدی مکلف به پرداخت آن خواهد بود. در مورد مالیات‌های قطعی، مؤدیان می‌توانند با استناد به ماده ۲۵۱ مقرر قانون مالیاتی  مستقیم به ادعای غیرعادلانه بودن مالیات مستندا به مدارک و دلایل شفاف، شکایت کرده و تقاضای ارجاع پرونده را به هیات سه نفره موضوع ماده یادشده از وزیر امور اقتصادی و دارایی تقاضا کنند.

 

آیا از آرای قطعی هم می‌توان شکایت کرد؟

بله، مؤدیان می‌توانند از آرای قطعی‌شده نیز به دیوان عدالت اداری شکایت کنند. در صورت نقض آرای قطعی در این دیوان، پرونده برای رسیدگی مجدد به هیات موضوع ماده ۲۵۷ قانون فرستاده می‌شود.

ثبت دیدگاه

ابتدا وارد شوید
0 دیدگاه

جدیدترین ها

ارسال رایگان میوه سرا و مینی مارکت نارون

شرایط تخفیف

آموزش استفاده از شرایط خرید اقساطی

فروشگاه اینترنتی سیتی مهر جهت رفاه حال مشتریان ویژه خود شرایط اقساطی سه ماهه ای را برای آنها در نظر گرفته است.

تخفیف شیرینی سرا و بستنی فروشی
تخفیف شیرینی سرا و بستنی فروشی
@علیرضا کرباسی 1403/05/07

کد تخفیف در ادامه مطلب